Beweging is genezing, probeer het maar eens!

De laatste tijd is het nogal druk, terwijl ik eigenlijk rust zou willen. Gelukkig zit dat wel in het verschiet maar wanneer? Dat is vaak de vraag. Iedereen lijkt het wel druk te hebben. Als de jaren voorbijgaan en wij steeds ouder worden is ‘rust’ juist heerlijk toch. Met rust bedoel ik een minimale agenda zoals op de basisschool, geen zorgen want mama zorgt voor je, dat was fantastisch!

Ik verwacht over ongeveer een jaar weer meer vrij te hebben, tot dan toe ben ik naast mijn praktijk met drie projecten bezig. Onze tuin verbouwing, de verbouwing bij mijn zusje thuis en mijn broer die een nieuwe boerderij aan het bouwen is. Dit allemaal in de vrije uurtjes. Dus naast homeopathie leer ik nu ook over tuinieren en verbouwen. Nou loopt het wel een beetje uit de klauwen want het is allang niet meer ‘dan doen we even’. In mei en juni heb ik onze vijver omrand met stenen. Wat begon met de vijver leeg maken, een fundering storten en daarop metselen. Nou denk je misschien: dat is toch wel te doen? Beeld je maar in dat het om 155(!) strekkende meter gaat, in rondingen. Ik weet niet eens meer hoeveel cement er doorheen is gedraaid. Wat ik wel nog goed kan herinneren is dat mijn linkerhand zwaar overbelast is geweest want metselen is geen licht werk. Er waren dagen dat ik met bepaalde draaiingen en in sommige vingers krachtverlies en een zeurende pijn ervaarde. Ik wist dondersgoed dat rust toen noodzakelijk was, maar ja die vijver wilde ik af hebben.

Toen ben ik ’s morgens voor ik in de tuin begon mijn hand en arm gaan insmeren met een homeopatische spier- en gewrichtscrème (die overal te koop is) en voelde elke keer weer binnen enkele seconden de pijn wegtrekken. Juist door de combinatie van natuurlijke middelen én beweging. Ik smeer ook weleens mijn knieën in met een homeopatische tinctuur of zalf juist voor het hardlopen want: beweging is genezing, probeer het maar eens!