vincent engel - homeopathie icoon

Homeopathie

Homeopathie – De werking is eenvoudig uit te leggen: een middel in ‘pure’ vorm geeft de klacht weer die behandeld wordt in ‘verdunde’ vorm. Als je bijvoorbeeld een ui snijd dan gaan je ogen tranen, maar gaan je ogen tranen zonder dat je een ui aan het snijden bent – wat we hooikoorts noemen, is Allium Cepa (de ui) in homeopathische vorm mogelijk jouw geneesmiddel.

Homeopathie werkt op het zelf herstellende vermogen, dit vermogen heeft iedereen in zich en maakt van een beschadigde huid weer een gave huid. Homeopathie is gebaseerd op universele geneeswetten – het gelijke met het gelijkende genezen. Deze zullen altijd gelden, ook over duizend jaar.

Homeopathie is hét antwoord op disharmonie (ziekte) van de mens vanuit de natuur.

  • Eén middel werkt op het ‘totale’ lichaam, dus op alle klachten
  • Blijvend homeopathische middelen slikken is zelden aan de orde
  • Voor iedereen en elke leeftijd, ook voor dieren
  • GEEN schade aan organen of systemen
  • GEEN bijwerkingen
  • NIET verslavend
  • NIET getest op dieren
  • NIET belastend voor het milieu

‘Klassieke’ homeopathie wil zeggen dat er met één middel meerdere klachten worden aangepakt omdat het middel op ‘de persoon’ werkt. Alle systemen en organen worden aangesproken met één enkel middel. Hoe eet, drinkt en slaapt iemand is in de homeopathie altijd essentiële informatie. Bij een depressie wil ik weten hoe deze is ontstaan en (blijft) bestaan en bij een hoge bloeddruk wil ik de waarden weten – deze zeggen iets over jou & daar schrijf ik op voor.

Als twee mensen een auto-immuunziekte hebben met huidklachten en moeheid, dan is ‘het type’ uitslag (zoals jeukend of meer pijnlijk) en de ervaring van de moeheid bepalend voor de homeopathische diagnose. Zij kunnen dus beide een ander middel voorgeschreven krijgen.

Er wordt wereldwijd veel gewerkt met homeopathie, ook in academische ziekenhuizen. Wetenschappelijk onderzoek over homeopathische middelen, de potenties en aandoeningen is in overvloed aanwezig. Dat de reguliere media homeopathie in een kwaad daglicht zet, staat lijnrecht tegenover de dagelijkse praktijkvoering. Klik hier voor meer informatie over wetenschappelijk onderzoek.

Afspraak maken
Bel Mij
vincent engel - afspraak icoon

Afspraak maken

vincent engel - contact icoon

Contact

De praktijk bevind zich centraal in de kop van Noord-Holland. De reistijd bedraagt vanaf:

’t Zand    5 minuten
Oudesluis    2 minuten
Anna Paulowna   5 minuten
Schagen   8 minuten
Den Helder   15 minuten
Alkmaar & Heerhugowaard   25 minuten
Amsterdam (via A7)   45 minuten

Vincent Engel – Praktijk voor natuurgeneeskunde & homeopathie
RHom, Register Homeopaat
Lid NVKH & geregistreerd therapeut BCZ

Locatie: Korte Belkmerweg 46a 1756 CD ’t Zand (NH)
Tel: 0224 – 227684
Email: info@vincentengel.nl
KVK nummer: 55654029
AGB-code praktijk: 9055557

foto tuin vincent engel 12