vincent engel - homeopathie icoon

Homeopathie

Homeopathie – De werking is eenvoudig uit te leggen: een middel in ‘pure’ vorm geeft de klacht weer die behandeld wordt in ‘verdunde’ vorm. Als je bijvoorbeeld een ui snijd dan gaan je ogen tranen, maar gaan je ogen tranen zonder dat je een ui aan het snijden bent – wat we hooikoorts noemen, is Allium Cepa (de ui) in homeopathische vorm mogelijk jouw geneesmiddel.

Homeo = gelijkende & Pathie = ziekte.

Homeopathie is hét antwoord op disharmonie (ziekte) van de mens vanuit de natuur.

  • Eén middel werkt op het ‘totale’ lichaam, dus op alle klachten
  • Blijvend homeopathische middelen slikken is zelden aan de orde
  • Voor iedereen en elke leeftijd, ook voor dieren
  • GEEN schade aan organen of systemen
  • GEEN bijwerkingen
  • NIET verslavend
  • NIET getest op dieren
  • NIET belastend voor het milieu

Homeopathie werkt op het zelf herstellende vermogen, dit vermogen heeft iedereen in zich en maakt van een beschadigde huid weer een gave huid. Homeopathie is gebaseerd op universele geneeswetten – het gelijke met het gelijkende genezen. Deze zullen altijd gelden, ook over duizend jaar.

Als twee mensen een auto-immuunziekte hebben met huidklachten en moeheid, dan is ‘het type’ uitslag (zoals jeukend of meer pijnlijk) en de ervaring van de moeheid bepalend voor de homeopathische diagnose. Zij kunnen dus beide een ander middel voorgeschreven krijgen.

Er wordt wereldwijd veel gewerkt met homeopathie, ook in academische ziekenhuizen. Wetenschappelijk onderzoek over homeopathische middelen, de potenties en aandoeningen is in overvloed aanwezig. Dat de reguliere media homeopathie in een kwaad daglicht zet, staat lijnrecht tegenover de dagelijkse praktijkvoering. Klik hier voor meer informatie over wetenschappelijk onderzoek.

Homeopathie is op zichzelf staand en in vele landen 1e lijns geneeskunde. De natuurlijke behandeling kent enkel voordelen: medicijnvrij is er één van. Maar homeopathie heeft ook prachtige resultaten bij:

– Zwangerschapsklachten – voor, tijdens en na de bevalling

– Post COVID klachten ‘blijven hangen in zwakte‘ of ‘nooit meer de oude na een doorgemaakte griep of vaccinatie’.

– Begeleiding bij operaties – om herstel / genezing te stimuleren en complicaties te voorkomen, een juiste wondgenezing en minder littekenvorming is waarom chirurgen blij zijn met Homeopathie.

– Begeleiding bij een kankerbehandeling – complementair naast chemo of bestraling, denk dan aan middelen voor misselijkheid, smaakverlies, pijn, wondheling zonder complicaties – voorkom littekenweefsel! Etc.

– Palliatieve begeleiding – op lichamelijk, psychisch en gevoelsniveau. Er zijn veel middelen voor lichamelijke ongemakken, pijn, angsten en onrust: zonder bijwerkingen!

Homeopathie naast chirurgische ingrepen of chemo gaat altijd in overleg met de behandelend arts/ oncoloog en wordt wereldwijd veel gebruikt juist omdat homeopathie goed naast chemische medicijnen kan worden ingezet.

Voor een behandelprotocol + middelen omtrent een operatie of behandeling kun je in de agendafunctie online een afspraak maken. Bellen of mailen als je vragen hebt is uiteraard ook mogelijk.

Wil je met natuurlijke middelen streven naar genezing? Wil je de regie over je eigen lichaam en minder chemische medicijnen gebruiken? Wil je je vrijer voelen op elk vlak – lichamelijk, psychisch en in je gevoel?

Kies dan voor een natuurlijke aanpak en kom langs!

Hoe ziet een behandeling eruit?

In een eerste consult kun je alles vertellen waarvan jij denkt dat belangrijk is voor de diagnose. Uiteraard heb ik een beroepsgeheim en naast het bieden van een luisterend oor zal ik jouw klacht(en) vertalen naar een homeopatisch middel. Vaak bied dit gesprek al  verheldering en een nieuwe kijk op je problemen en (mogelijke) levensvragen. Aan het eind van het gesprek zal ik een homeopatische middel voorschrijven passend op jouw klacht(en).

In vervolgconsulten zullen middelen en potenties (sterktes) worden aangepast naargelang jouw weg naar genezing. Deze vervolgconsulten zijn elke 4 – 6 weken. Gaat het goed? Dan zal ook de tijd tussen consulten in overleg verlengt worden.

Acute ziekten die optreden tijdens de behandeling kunnen uiteraard ook worden behandeld met homeopathie.

Afspraak maken
Bel Mij
vincent engel - afspraak icoon

Afspraak maken

vincent engel - contact icoon

Contact

De praktijk bevind zich centraal in de kop van Noord-Holland. De reistijd bedraagt vanaf:

’t Zand    5 minuten
Oudesluis    2 minuten
Anna Paulowna   5 minuten
Schagen   8 minuten
Den Helder   15 minuten
Alkmaar & Heerhugowaard   25 minuten
Amsterdam (via A7)   45 minuten

Vincent Engel – Praktijk voor natuurgeneeskunde & homeopathie
RHom, Register Homeopaat
Lid NVKH & geregistreerd therapeut BCZ

Locatie: Korte Belkmerweg 46a 1756 CD ’t Zand (NH)
Tel: 0224 – 227684
Email: info@vincentengel.nl
KVK nummer: 55654029
AGB-code praktijk: 9055557

foto tuin vincent engel 12