Allergieën zoals hooikoorts behandel ik regelmatig in de praktijk. Het gaat om de symptomen van jouw allergie. Modaliteiten als niesbuien of juist kriebel in de keel zijn bepalend voor de diagnose, er is dus niet één middel wat altijd wordt voorgeschreven.

Hooikoorts kan op twee manieren worden behandeld. Ten eerste met een acuut middel wat ingenomen dient te worden tijdens een aanval en dieper werkende middelen met als doel de allergie causaal aanpakken en blijvend verhelpen.

Een constitutioneel middel is een dieper werkend middel, dat wil zeggen: een middel passend op het hele lichaam. Ook de mogelijke oorzaak wordt meegenomen in de diagnose. Wat maakt de allergie erger of juist beter zoals binnen of buiten, ochtend of avond? Grassen of bomen? etc. Deze karakteristieken bepalen het constitutie middel.

Soms zijn ontstoringskuren nodig als een oorzaak – wanneer is het begonnen? – duidelijk aanwezig is. Een homeopathische behandeling samen met een ontstoringskuur duurt vier tot zes weken en in deze tijd worden er op verschillende dagen homeopathische korrels ingenomen onder de tong. Deze zijn onschadelijk en zonder bijwerkingen. Het doel is om het lichaam (immuunsysteem) te ‘resetten’ zodat er geen overreactie meer komt op natuurlijke stoffen als pollen of huisstofmijt.

Voor de behandeling van hooikoorts is een eerste consult noodzakelijk om de uiting van jouw type hooikoorts in kaart te brengen, dit kan niet telefonisch.

Afspraak maken