Allergieën zoals hooikoorts behandel ik regelmatig in de praktijk. In ongeveer de helft van de gevallen komen mensen bij mij met een andere ‘hoofdklacht’. Zij vertellen mij dan ergens in het consult dat zij ‘ook al jaren last hebben van hooikoorts’. De allergie symptomen als: het type allergie, modaliteiten als niesbuien of juist kriebel in de keel etc, wordt meegenomen in de diagnose.

Als hooikoorts jouw hoofdklacht is dan kan ik deze op twee manieren behandelen. Ten eerste met een acuut middel wat ingenomen dient te worden tijdens een aanval maar wat de allergie niet causaal aanpakt en/of geneest.

Of met een constitutioneel middel, dat wil zeggen: een middel passend op het hele lichaam. Ook de causa (mogelijke oorzaak) wordt meegenomen in de diagnose. Wat maakt de allergie erger of juist beter zoals binnen of buiten, ochtend of avond? Eetgewoonten en slaaphouding etc. Deze karakteristieken bepalen het constitutie middel.

Soms zijn ontstoringskuren nodig als een oorzaak – wanneer is het begonnen? – duidelijk aanwezig is. Een homeopathische behandeling samen met een ontstoringskuur duurt vier tot zes weken en in deze tijd worden er op verschillende dagen homeopathische korrels ingenomen onder de tong. Deze zijn onschadelijk en zonder bijwerkingen. Het doel is om  het lichaam (immuunsysteem) te ‘resetten’ zodat er geen overreactie meer komt op natuurlijke stoffen als pollen of huisstofmijt.

Afspraak maken